Avatar photo

29. elokuuta 2017

STT:n ja Ylen toimittajat – hehän ovat kuin kaksi marjaa, ajatteli Trump

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump ei erottanut vierekkäin istuneita suomalaistoimittajia toisistaan myöhään eilisiltana Suomen aikaa pidetyssä lehdistötilaisuudessa. Trump teki STT:n Yhdysvaltojen-avustajasta Maria Annalasta ja Ylen ulkomaantoimittajasta Paula Vilénistä saman henkilön presidentti Sauli Niinistön kanssa pitämässään tiedotustilaisuudessa.

News Hourin toimittaja Lisa Desjardins ikuisti kaksoisolennot samaan kuvaan.

Jos tviitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

Niinistö oli antamassa kysymysvuoroa Annalalle, kun Trump hämmästeli ääneen, aikooko Niinistö antaa vuoron uudelleen ”samalle henkilölle”. Vilén oli esittänyt aiemmin kysymyksen tiedotustilaisuudessa.

– Ei, hän ei ole sama nainen. He istuvat vierekkäin, Niinistö oikaisi samalla, kun Valkoisen talon lehdistötilassa puhkesi pieni naurunremakka.

Annala otti puheenvuoronsa vastaan toteamalla, että Suomessa on paljon vaaleita naisia, minkä jälkeen hän siirtyi varsinaiseen kysymykseensä maiden Venäjä-suhteista.

– Huvittavinta tässä kaikessa on se, että olen yleensä todella huono keksimään amerikkalaisten huumorintajuun iskeviä, nasevia kommentteja. Kun kerrankin keksin riittävän nopeasti sopivan heiton, ei ole hassumpaa, että pääsin sanomaan sen lukuisten uutiskanavien suorassa lähetyksessä yhdelle maailman vaikutusvaltaisimmista ihmisistä, Annala nauraa.

Sosiaalisessa mediassa on otettu sattumuksesta kaikki irti. Trumpin kömmähdys ja Annalan napakka vastaus nousivat puheenaiheeksi myös kansainvälisessä mediassa. Asiasta uutisoivat muun muassa CNN, The Telegraph ja USA Today. Videon tilanteesta ovat jakaneet useat mediat, muun muassa NBC Nightly News.

Jos tviitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

STT:n toimittaja Maria Annala ja Lehtikuvan kuvaaja Antti Aimo-Koivisto ovat seuranneet tiiviisti presidenttien tapaamista Washingtonissa.

Katso Lehtikuvan kuvia paikan päältä

Maria Annala (@maria_annala) on virkavapaalla oleva STT:n toimittaja, joka on asunut Yhdysvalloissa jo kahden vuoden ajan