Avatar photo

17. marraskuuta 2016

STT:ltä työkalu urheilutulosten käsittelyyn yhteistyössä uutistoimistojen kanssa

STT rakentaa yhdessä neljän muun uutistoimiston kanssa työkalun urheilutulosten käsittelyyn. Projekti saa tukea Googlen DNI -rahastosta.

Google julkisti uusimman rahoituskierroksen tiedot nettisivuillaan tänään.

Projektin tarkoituksena on luoda erityisesti uutistoimistojen tarpeisiin vastaava työkalu, jolla käsitellä urheilutuloksia entistä tehokkaammin. Työkaluun voidaan lukea tulos- ja tilastotietoa automaattisesti erilaisista rajapinnoista.

Tulokset ja tilastot ovat järjestelmästä helposti hyödynnettävissä uutistoimistojen asiakkaiden erilaisiin tarpeisiin. Uutistoimistot välittävät urheilutuloksia kymmenistä lajeista asiakkailleen julkaistavaksi niin printtilehdissä kuin verkossa ja erilaisissa sovelluksissa. Uusi järjestelmä helpottaa näiden palveluiden tuottamista ja uusien palveluiden kehittämistä.

Urheilutulosten tehokkaampi hyödyntäminen tarjoaa paremmat edellykset muun muassa uutisrobotiikan kehittämiseen. STT:ssä on jo tehty kokeiluita muun muassa jääkiekkotulosten osalta.

Projektia vetävät Norjan uutistoimisto NTB ja Tsekin uutistoimisto CTK. Lisäksi mukana ovat Puolan uutistoimisto PAP ja Ruotsin uutistoimisto TT.