Avatar photo

20. syyskuuta 2022

STT:lle rahoitusta suunnittelutiedon kehittämiseen – Agenda-palvelu tuo uutissuunnittelun reaaliaikaisesti näkyviin

STT:n ja tsekkiläisen ohjelmistotalo Sourcefabricin yhteinen Agenda-projekti on valittu 14 projektin joukossa Starts4Media-hankkeen ensimmäiseen vaiheeseen.

.

Agenda-projektissa tuodaan STT:n rikastettu suunnittelutieto reaaliaikaisesti media-asiakkaiden saataville. Nykyisin STT kertoo suppeammin suunnittelutiedoista jatkuvasti päivittyvässä tapahtumatietopalvelu STT Prossa ja tarkemmin media-asiakkaille muutamia kertoja päivässä niin sanottujen lupauslistojen, eli suunnitelmat yhteen koostavien tekstidokumenttien, avulla. Tulevaisuudessa tarkemmat tiedot jaetaan myös reaaliaikaisesti verkossa, jolloin asiakkaiden ei tarvitse odottaa lupauslistoja.

Erityisesti uutispäivää hetkessä elävät verkkotoimitukset kaipaavat tietoja reaaliaikaisesti. Näissä toimituksissa halutaan tietää heti, tarttuuko STT esille nousseeseen aiheeseen ja millaisia näkökulmia STT aikoo käsitellä.

Maija Paikkala, projektipäällikkö ja avainasiakaspäällikkö, STT

Ensimmäisessä vaiheessa Agenda-projekti saa 24 000 euron innovaatiorahoituksen. Tämän lisäksi Starts4Media-hankkeen projekteja tuetaan työpajoin ja sparraussessioin. Ensimmäinen vaihe alkaa lokakuussa 2022 ja kestää neljä kuukautta. Toiseen vaiheeseen valitaan 9 projektia, jotka saavat mittavamman rahoituksen, Paikkala kertoo.

Työpajatyöskentely eri puolilta media-alaa ja Europpaa tulevien toimijoiden kanssa tuo varmasti uusia näkökulmia. Teemme paljon yhteistyötä kansainvälisesti uutistoimistojen kesken. Nyt meillä on hieno mahdollisuus päästä vaihtamaan ajatuksia myös muiden toimijoiden kanssa.

Jokaisessa mukana olevassa projektissa on vähintään kaksi kumppania, jotka ovat eri Euroopan maista. Tsekkiläinen Sourcefabric on STT:lle luonteva kumppani, koska Agenda-palvelu tuodaan osaksi STT:n Mediapankki-verkkoportaalia, joka on Sourcefabricin käsialaa.

Olemme tehneet Sourcefabricin kanssa yhteistyötä vuosia. Heillä on vahvaa osaamista erityisesti uutistoimistojen järjestelmistä, ja he tuntevat myös meidän toimintaamme aiempien projektiemme kautta. Pääsemme Agenda-projektissa nopeasti eteenpäin, kun yhteistyöllä on näin vahva perusta.

STT on aiemmin saanut innovaatiorahoitusta muun muassa analytiikkaprojekti STT Tarkkailijaan, tekoälyyn perustuvaan uutisrobottiin, uutisrobotiikan skaalautumiseen yli kielirajojen ja verkkosivujen uutisseurantaan kehitettyyn Pikkulintu-työkaluun (STT Pikkulintu -palvelu poistui käytöstä marraskuussa 2023).