Avatar photo

31. maaliskuuta 2020

Lehtikuvan kuvaajalle merkittävä palkinto – ”Saukkomaa on taitavan uutiskuvaajan prototyyppi”

Lehtikuvan kuvaaja Heikki Saukkomaa on saanut Patricia Seppälän säätiön kuvajournalismipalkinnon. Säätiö palkitsi tänä vuonna myös Helsingin Sanomien kuvaajan Heidi Piiroisen ja freelancer-kuvaaja Mikko Suutarisen.

.

Kuvajournalismipalkinto jaettiin kuudetta kertaa. Sitä ei jaeta vuosittain, vaan se on edellisen kerran jaettu vuonna 2013. Palkinnon suuruus on 12 000 euroa.

Valokuvaaja Heikki Saukkomaa.
Lehtikuvan valokuvaaja Heikki Saukkomaa Espoossa 30. maaliskuuta 2020. Lehtikuva / Vesa Moilanen

Saukkomaa niittää nyt kilpailumenestystä, sillä vain kaksi viikkoa sitten hän sai kunniamaininnan Kuvajournalismi-kilpailussa.

Saukkomaa on kuvajournalistina eleetön ja rauhallinen, ja tämä heijastuu myös hänen kuviinsa. Hän on kuvattaviensa tasolla, ei yläpuolella. Saukkomaa on taitavan uutiskuvaajan prototyyppi. Hän löytää kuvauskohteistaan olennaisen ja hänellä on kyky pelkistää ja rajata. Kuvatoimistokuvaaja ei juuri voi valikoida tehtäviään vaan sinne mennään, mihin on tilaus. Saukkomaa suhtautuu tehtäviinsä aina kunnianhimoisesti, oli kysymys sitten eduskunnasta, yleisurheilusta tai vaikkapa ruisleivästä.

Patricia Seppälän säätiön palkintoperusteet

Perusteissa mainitusta kunnianhimoisesta suhtautumisesta ruisleipään olemme kirjoittaneet aiemmin. Blogi teksti löytyy juuri julkaistusta Lehtikuvan blogista.