Avatar photo

16. maaliskuuta 2020

Kuva valtion päämiehistä toi jälleen kunniamaininnan – Trumpin rinnalla tällä kertaa Niinistö

Lehtikuvan kuvaaja Heikki Saukkomaa sai jo toista vuotta peräkkäin kunniamaininnan valtion päämiehistä otetulla kuvallaan Kuvajournalismi-kilpailussa. Edellisellä kerralla kuvassa olivat presidentit Donald Trump ja Vladimir Putin, nyt presidentit Trump ja Sauli Niinistö.

Kehonkieli kertoo kaiken. Toinen on tasapainossa itsensä kanssa, toinen melskaa. Kuin kaksi pikkupoikaa hiekkalaatikolla.

Kilpailun tuomaristo

Niinistö ja Trump tapasivat Valkoisessa talossa 2. lokakuuta 2019. Vierailuun liittyneissä lehdistötilaisuuksissa amerikkalaismedian huomio kiinnittyi kuitenkin Niinistön ja Suomen sijaan Trumpin virkarikostutkintaan, joka oli juuri ottanut uusia kierroksia.

Päivällä tiedotustilaisuudessa Trump keskittyi kiistämään kiivaasti tehneensä mitään väärää ja syytti jälleen mediaa valehtelusta. Niinistö istui Trumpin vieressä vaiteliaana.

Hän on harvojen sanojen mies, ja siitä juuri pidän. Pahoittelen, että he (media) eivät ole kiinnostuneita Suomesta. Mutta minä olen.

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump

Palkitun kuvan ottaneelle Heikki Saukkomaalle poliitikkojen kuvaaminen on arkea. Saukkomaan ensimmäisestä kuvauskeikasta eduskunnassa on vierähtänyt jo pian neljä vuosikymmentä.

Vaikka työ usein painottuu uutiskuvaamiseen, Saukkomaa on taitava myös kuvituskuvaajana. Monipuolisuutta tarvitaankin, sillä joskus kuvituskuvat syntyvät alusta loppuun omien käsien kautta, kuten Saukkomaa kertoo Lehtikuvan blogissa.