Avatar photo

22. lokakuuta 2015

Politiikka- ja talousuutiset lähentyvät toisiaan taantumassa

– Huikea uutisvuosi. Rankka, mutta samalla äärimmäisen mielenkiintoinen, STT:n politiikan ja talouden erikoistoimittaja Olli Kuivaniemi summaa kulunutta uutisvuotta. Hallituksen kompurointi vaalikauden lopussa, eduskuntavaalit, uusi hallitus, taantuman taltuttamisyritykset ja pakolaiskriisi ovat pitäneet toimittajat kiireisinä.

Politiikan ja talouden erikoistoimittajia on STT:ssä kaksi: Kuivaniemi sekä Anniina Luotonen. He ennakoivat ja taustoittavat päivänpolttavia aiheita tiiviissä yhteistyössä uutisdeskissä taloutta ja politiikkaa seuraavien pikavuorolaisten kanssa. STT:n toimittaja on paikalla eduskunnassa useimpina istuntopäivinä, ja politiikkaa ja taloutta seuraa omalta osaltaan myös STT:n Brysselin toimittaja Annu Marjanen.

– Iso osa politiikan toimittajan työstä on pysyä kärryillä siitä, mitä tapahtuu niin eduskunnassa, työmarkkinoilla kuin hallituksen eri uudistuksissakin. Hallitus on ollut niin nopea käänteissään, että tässä on ollut viime kuukausina mukavasti työsarkaa, kertoo erikoistoimittaja Anniina Luotonen.

Lehtikuvan Martti Kainulainen ja taloustoimittaja Anniina Luotonen tarkastelevat muistiinpanolehtiön sisältöä, taustalla helikopteri ja muita ihmisiä.

Uutiskuvaaja Martti Kainulainen ja taloustoimittaja Anniina Luotonen matkasivat juttukeikalla helikopterilla Siperian öljykentille. Lehtikuva / Martti Kainulainen

 

Luotonen palasi juuri Turkista, missä hän seurasi presidentti Sauli Niinistön virallista vierailua.

Syyskuun organisaatiouudistuksen jälkeen STT:ssä politiikkaa ja taloutta on tehty entistä tiiviimmin toisiinsa limittyen. Erikoistoimittajat seuraavat molempia aihealueita täyspainoisesti.

Kuivaniemi muistuttaa, että taantuman rassatessa politiikan ja talouden aiheet lähestyvät toisiaan.

– 90-luvun lamassa Suomen taloustilannetta ja pankkikriisiä puitiin niin politiikan kuin taloudenkin sivuilla. Viime vuosina finanssikriisi, sittemmin eurokriisi ja nyt lähes lamaksi sitkistynyt kotimainen taantuma ovat tuoneet kasapäin talouden ja politiikan uutisoitavaa.