Avatar photo

1. syyskuuta 2015

STT vahvistaa grafiikkatuotantoaan

STT vahvistaa grafiikkatuotantoaan verkkoon suunnitellulla grafiikalla. Uutisaiheita tukevat graafiset esitykset toteutetaan netin vaatimukset huomioiden. STT tekee edelleen myös näyttäviä printtigrafiikoita.

-Uskomme muutoksen olevan asiakkaille mieluisa. Tähän asti STT:n grafiikka on ollut lähes kokonaan printtipainotteista. Nyt grafiikka muuttuu nettikelpoisemmaksi, kertoo grafiikkapalvelun tuottaja Harri Juutilainen.

Entistä nopeampaa palvelua

Grafiikkapalvelu tulee olemaan entistä nopeampaa. Jatkossa yksi STT:n graafikoista työskentelee pikadeskissä, jossa tehdään nopeatahtisempaa työtä.

– Reagoimme asiakkaidemme toiveisiin siitä, että grafiikkapalvelu reagoisi uutistilanteisiin nopeammin, sanoo Juutilainen.

Grafiikkatoimitus tuottaa jatkossa sekä interaktiivista verkkografiikkaa että erityisesti verkkoon suunniteltua staattista grafiikkaa. Interaktiivisen verkkografiikan upotuskoodit lähetetään sähköpostitse asiakkaiden verkkotoimituksille. Muut grafiikat on mahdollista saada myös kuvamuodossa verkkojulkaisujärjestelmään.

– Kuvien verkkojulkaisemisen tekniset prosessit ovat asiakkaillamme jo valmiina. SIksi kuvamuotoisten grafiikoiden julkaiseminen verkossa on vaivaton tapa hyödyntää grafiikkapalvelua monipuolisemmin.

Uusia mahdollisuuksia datan visualisointiin

STT:n grafiikkapalvelussa otetaan syksyllä käyttöön uusia työkaluja. Verkkolokaattoriohjelmalla toteutetaan interaktiivisia karttoja asiakkaiden käyttöön.

STT testaa syyskuussa datan visualisointityökalua DExiä, joka mahdollistaa staattisten ja interaktiivisten sisältöjen tekemisen verkkojulkaisuihin. Työkalulla on mahdollista toteuttaa myös perusgrafiikkaa painetun median käyttöön. Kuukauden testivaiheen aikana arvioidaan työkalun soveltuvuutta STT:n käyttöön.

Verkkolokaattorigrafiikka on käyttökelpoinen esimerkiksi tilanteissa, joissa uutisen tapahtumapaikalta ei ole saatavilla valokuvaa. Tässä esimerkissä kartalla on kuvattuna STT-Lehtikuvan sijainti Kampissa.

Grafiikkaa yhä tilauksesta

STT tekee edelleen asiakkailleen myös tilausgrafiikkaa yksilöllisten tilausten perusteella. Tilausgrafiikassa huomioidaan aina asiakkaan tyyli ja toivomukset. Tilaukset voidaan toteuttaa myös nopealla aikataululla, jopa saman päivän aikana.

STT:n grafiikkaosasto palvelee asiakkaitaan seitsemänä päivänä viikossa, (09) 6958 1340, grafiikka(at)stt.fi