Avatar photo

4. helmikuuta 2020

STT alkaa moderoida Keskisuomalainen-konsernin artikkelikommentteja – yhteistyössä yli 60 lehteä

Mies kirjoittaa matkapuhelimella kommenttia verkkolehden keskusteluosioon.
Lehtikuva / Markku Ulander

Suomen Tietotoimiston moderointi laajenee lähikuukausina useisiin kymmeniin lehtiin. Keskisuomalainen-konsernin medioiden artikkelikommentteja tulee STT:n moderoitavaksi vaiheittain vuoden aikana.

Yhteistyö kattaa runsaat 60 lehteä, muun muassa Keskisuomalaisen, Etelä-Suomen Sanomat, Savon Sanomat, Kouvolan Sanomat ja Kymen Sanomat. Mukana on myös useita paikallislehtiä.

Virkeät kommenttipalstat ovat lehdille tärkeitä. STT:n moderointipalvelulla haluamme taata, että keskustelu on laadukasta.

sanomalehti Keskisuomalaisen vastaava päätoimittaja ja Keskisuomalainen-konsernin journalistinen johtaja Pekka Mervola

Ensimmäisenä Etelä-Suomen Sanomat

Keskisuomalainen-konsernin lehtien moderointi alkaa Etelä-Suomen Sanomista helmikuun aikana, ja lisää lehtiä tulee joukkoon maalis-toukokuussa.

Olemme todella iloisia siitä, että uuden yhteistyön myötä STT:n rooli verkkokeskusteluissa valtakunnallisena toimijana kasvaa huomattavasti.

liiketoimintapäällikkö Maunu Anhava, STT

STT:n moderoinnin ensimmäinen asiakas oli Ilta-Sanomat viime marraskuussa. Seuraavat asiakkaat olivat Helsingin Sanomat ja Yle Uutiset tammikuussa.

Kokeneita moderoijia

Media-asiakkaat määrittelevät ohjeet ja linjan, joiden mukaan STT:n moderoijat työskentelevät. Asiakkaiden ohjeistusten pohjalta on toimitettu STT:n moderointiperiaatteet.

STT:llä keskusteluja valvovat toimihenkilöt, joilla on aiempaa kokemusta moderoinnista. Työtä ei tehdä STT:n uutistoimituksessa.