Avatar photo

4. kesäkuuta 2020

Koko suomenkielinen päivälehdistö nojaa STT:n uutisiin – Aamulehti ja Satakunnan Kansa palasivat asiakkaiksi

Suomalaisen uutismedian kaikki keskeiset toimijat kuuluvat STT:n asiakaskuntaan ja kesäkuun alusta alkaen STT:n uutisia julkaisee jälleen koko suomenkielinen päivälehdistö.

Aamulehti ja Satakunnan Kansa palasivat 1. kesäkuuta STT:n uutispalvelun asiakkaiksi puolen vuoden tauon jälkeen.

Aamulehti haluaa tarjota nopean, kattavan, luotettavan ja neutraalin tiedon maailmasta. Tätä tarkoitusta STT:n uutiset hyvin tukevat.

Vastaava päätoimittaja Jussi Tuulensuu, Aamulehti

Päätös palata takaisin STT:n asiakkuuteen oli helppo. Tiedämme, että palvelu on laadukasta ja pystymme tarjoamaan lukijoillemme erinomaista sisältöä.

Vastaava päätoimittaja Tomi Lähdeniemi, Satakunnan Kansa

STT:n uutistuotannon rooli korostunut koronakriisin aikana

Uutistoimiston yhteiskunnallinen merkitys korostuu entisestään poikkeusoloissa. Koronakriisin aikana STT:n uutisia on julkaistu asiakaskunnassa normaalia enemmän.

STT:n tarkoitus on palvella koko Suomen mediaa ja sen lukijoita. Nyt toteutunut alueellinen kattavuus on siksi hieno asia.

Toimitusjohtaja Kimmo Pietinen, STT

Keväällä tehdyssä media-analyysissä STT:n tuotantoon pohjautui merkittävä osa alkuvuoden koronauutisoinnista kotimaassa ja Lehtikuvan kuvakaupan ladatuimmat kuvat käsittelivät maaliskuussa kaikki koronaa.

Koko Suomi lukee, näkee ja kuulee STT:n uutisia. Uutistoimiston asiakaskunta ulottuu maan eteläisimmistä kolkista Lappiin.

.

Aamulehti ja Satakunnan Kansa siirtyivät toukokuun alussa Alma Medialta Sanoman omistukseen. Sanoma on myös STT:n suurin omistaja.