Avatar photo

5. syyskuuta 2019

STT valvoo öitä pian Australian lisäksi myös Pasilassa – Yleisradion uutistoimituksen yövuoroja tekevät joulukuusta alkaen STT:n toimittajat

STT ja Yleisradio ovat solmineet sopimuksen yhteistyöstä, jossa Yleisradion uutistoimituksen yövuoroja Pasilassa tekevät jatkossa STT:n toimittajat. Uusi yhteistyö käynnistyy joulukuun alussa.

Järjestely ei ole Yleisradiolle uusi, sillä Yle on hoitanut yövuoroja kumppanuusmallilla jo vuodesta 2015.

Saamme yönaikaiseen uutistoimintaamme tunnetun journalistisen kumppanin. STT:n toimituksellinen rekrytointi- ja johtamisosaaminen sekä STT:n uutisorganisaation koko ketjun tuki varmistavat yöpäivystykselle ja nousevalle uutisaamulle parhaat lähtökohdat. Samalla haluamme vahvistaa suomalaisen median monimuotoisuutta ja toimintaedellytyksiä.

uutis- ja ajankohtaistoimituksen päätoimittaja Riikka Räisänen, Yle

On hieno asia, että Yle luottaa STT:hen tämän vastuullisen tehtävän hoitamisessa. Hieno asia on niin ikään se, että STT:n rooli ja merkitys suomalaisten vastuullisten uutismedioiden palvelijana vankistuu.

toimitusjohtaja Kimmo Pietinen, STT

Yhteistyö Yleisradion kanssa ei vaikuta STT:n muihin asiakkaisiin, joiden uutispalvelu jatkuu ennallaan.

Yleisradion tiloissa Pasilassa työskentelee joka yö kaksi ihmistä, jotka vastaavat Ylen uutistoimituksen tehtävien hoitamisesta. Lisäksi STT:llä on joka yö vähintään kaksi omaa toimittajaa uutistoimiston yövuoroissa, jotka tehdään Australian Sydneystä.

Kenguruvuoroja jo 5 vuotta

STT:n uutistoimitus Ruoholahdessa, etualalla karttapallo ja Australia.
STT:n yövuorojen kenguru-komennuksella on käynyt jo toistakymmentä toimittajaa. Lehtikuva / Pihla Lehmusjoki

STT siirsi oman yövuorotoimintansa tehtäväksi päivävuoroina Australiasta vuonna 2014. ”Kenguruvuorolaiset” uutisoivat öisin muun muassa kotimaan ja ulkomaiden tapahtumista sekä huolehtivat STT:n hälytyspalveluista.

STT:llä on maapallon toisella puolella työkierrossa kulloinkin neljä omaa toimittajaa, joiden kenguru-komennus kestää keskimäärin 1-2 vuotta. Myös esimerkiksi muut pohjoismaiset uutistoimistot pyörittävät yövuorojaan Australian uutistoimiston AAP:n tiloista.