Avatar photo

1. elokuuta 2019

STT:n uudeksi EU-kirjeenvaihtajaksi Heta Hassinen

STT:n uusi EU-kirjeenvaihtaja on Heta Hassinen, joka työskentelee Helsingin toimituksessa politiikan ja talouden erikoistoimittajana.
STT:n uusi Brysseliin lähtevä EU-kirjeenvaihtaja, toimittaja Heta Hassinen haluaa tuoda EU-asiat lähelle lukijan arkea. Lehtikuva / Emmi Korhonen

STT:n uudeksi EU-kirjeenvaihtajaksi vuoden 2020 alusta alkaen on valittu toimittaja, yhteiskuntatieteiden maisteri Heta Hassinen, 29.

Hassinen on työskennellyt STT:ssä useaan otteeseen vuodesta 2013 alkaen ja vakituisesti syyskuusta 2018 asti. Tällä hetkellä hän työskentelee STT:n politiikan ja talouden erikoistoimittajana ja on toiminut myös uutispäällikkönä.

Tulevien Brysselin vuosien hän uskoo olevan täynnä uutisia.

– Viime vuodet Euroopassa on eletty mielenkiintoisia aikoja, ja vaikuttaa siltä, ettei isoja kysymyksiä hetkessä ratkaista. Britannian eroprosessin tuoma epävarmuus, maahanmuuttokysymykset ja EU:n yhteisen arvopohjan tulevaisuus puhuttavat jatkossakin, Hassinen sanoo.

EU-asiat osaksi lukijan arkea

STT:n juttukeikat ovat jo aiemmin vieneet Hassista ympäri Eurooppaa. Hän on seurannut paikan päältä esimerkiksi terrori-iskun järkyttämää Nizzaa ja brexit-äänestyksen jälkeistä Lontoota. Kirjeenvaihtajana hän haluaa kirjoittaa EU-asioista niin, että ne tulevat lähelle lukijan arkea.

– Brysselin-kirjeenvaihtajan työ on tavattoman tärkeää, koska kotimaasta käsin EU:n päätöksiä ja niiden valmistelua ei millään pystytä uutisoimaan yhtä asiantuntevasti ja ymmärrettävästi kuin paikan päältä. Olen tyytyväinen, että pystymme tarjoamaan kirjeenvaihtajan työpanoksen STT:n asiakkaille ja suomalaiselle yleisölle, toteaa STT:n päätoimittaja Minna Holopainen.

Paluu kotitoimitukseen kolmen vuoden komennuksen jälkeen

STT:n nykyinen EU-kirjeenvaihtaja Anniina Luotonen palaa suunnitellusti vuodenvaihteessa politiikan ja talouden erikoistoimittajaksi STT:n toimitukseen Helsinkiin. Luotonen on työskennellyt Brysselissä vuoden 2017 alusta alkaen.

– On ilo saada lähettää vaativaan tehtävään niin päteviä toimittajia kuin Luotonen ja Hassinen. Samalla on työnantajan kannalta hienoa, että voi tarjota lahjakkaille tekijöille tällaisen mahdollisuuden, Holopainen sanoo.