Avatar photo

28. elokuuta 2020

Suomen Tietotoimiston toimitusjohtaja vaihtuu

Kimmo Pietinen poseeraa STT:n logon edessä.
Lehtikuva / Martti Kainulainen

Suomen Tietotoimiston toimitusjohtajana pian kaksi vuotta toiminut Kimmo Pietinen jättää tehtävänsä alun perin sovitun mukaisesti.

Pietinen aloitti STT:n johdossa vuonna 2018. Saman vuoden kesäkuussa Sanoma Media Finland oli nostanut omistusosuutensa STT:stä 75,4 prosenttiin.

Pietinen hoiti jo syksyllä STT:n toimitusjohtajan tehtäviä Mika Petterssonin eron jälkeen. STT:n hallitus nimitti hänet toimitusjohtajaksi lokakuussa 2018.

STT-uransa alkaessa Pietinen kertoi keskittyvänsä ennen kaikkea uutistoimiston talouden vakauttamiseen. Hän sopi jo alun perin työskentelevänsä STT:n johdossa noin kaksi vuotta.

Omassa työssäni tavoitteena on ollut vahvistaa STT:n toimintakykyä ja säilyttää sen itsenäisyys ja ainutlaatuisuus. Yhtiön talous on paremmalla tolalla kuin kaksi vuotta sitten, mutta tekemistä riittää yhä. Valtiovallan tahto tukea kansallisen uutistoimiston toimintaa antaa tekemiseen vakautta, samoin kuin nykyään käytännössä koko Suomen mediakentän kattava asiakaskunta

toimitusjohtaja Kimmo Pietinen, STT

Ennen STT:lle siirtymistään Pietinen oli työskennellyt pitkään Helsingin Sanomien toimituspäällikkönä.

Uuden toimitusjohtajan haku alkaa heti

Loppuvuoden aikana Pietisen seuraajaksi ryhdytään etsimään uutta liiketoiminta-osaajaa ja media-alan ammattilaista. STT:n hallituksen puheenjohtaja Petteri Putkiranta kuvaa STT:n toimitusjohtajan tehtävää erittäin kiinnostavaksi ja merkitykselliseksi.

Kimmon johdolla tiimi on tehnyt erinomaista työtä: sitoutumista journalismiin, asiakaskunnan palvelemiseen ja toiminnan kehittämiseen on ollut hienoa seurata, ja STT:n asema Suomen mediakentässä on nyt entistä vakaampi.

STT:n hallituksen puheenjohtaja Petteri Putkiranta

Pietisen työparina STT:n johdossa on toiminut vastaava päätoimittaja Minna Holopainen, joka jatkaa tehtävässään. Aiemmassa STT:n johtamismallissa vastaavan päätoimittajan ja toimitusjohtajan roolit oli yhdistetty.

.