Avatar photo

2. syyskuuta 2020

STT välittää Ylen robotin tuottamat otteluraportit asiakkaidensa käyttöön

STT Holvin kehitys datapankkina jatkuu. STT:n asiakkaiden on jatkossa mahdollista saada Ylen Voitto-robotin jääkiekosta ja salibandystä kirjoittamia otteluraportteja julkaistavakseen. STT välittää ensimmäiset raportit syyskuun alussa, kun jääkiekon naisten Liiga starttaa.

STT välittää Voitto-robotin automaattisesti luomat tekstit sellaisenaan Ylen rajapinnasta. Ylen Voitto tuottaa automaattisesti jokaisesta pelistä lyhyen raportin välittömästi pelin päätyttyä. Otteluraportin pituus riippuu pitkälti pelitapahtumien, käytännössä maalien, määrästä.

Otteluraportit ovat saatavilla kahdella tapaa: suoraan asiakkaan toimitusjärjestelmään ja STT Sportti-Holvi -verkkopalvelun kautta.

Sportti-Holvissa on nähtävillä myös Voitto-robotin tuottama grafiikka ottelun lopputuloksesta. Lisäksi verkkopalvelussa on paljon sarja- ja otteludataa suoraan lajiliitoilta ja sarjoilta, muun muassa kunkin sarjan ajantasainen sarjataulukko ja ottelutilastoja.

Sportti-Holvissa voi katsoa myös, millaisen version STT:n ja Turun yliopiston kehittämä tekoälyrobotti Scoopmatic ottelusta kirjoitti.

Palvelusta julkaistiin beta-versio viime syksynä.

STT Holvi on datapankki, jossa on myös muuta kuin urheiludataa ja -raportteja. Sportti-Holvin lisäksi se sisältää Kunta-Holvin.

Ensimmäisenä Kunta-Holviin on viety koronavirukseen liittyvää dataa, STT:n lukiovertailu sekä kuntakohtaisia väestötietoja. STT on rakentanut näihin datoihin liittyviä graafeja ja verkkoelementtejä niin oman toimituksensa kuin asiakkaidensakin käyttöön.