Avatar photo

8. toukokuuta 2018

STT:n analytiikkatyökalu sai kansainvälisen palkinnon

STT:n analytiikkatyökalu on palkittu vuoden eurooppalaisena uutistoimistotekona. STT Tarkkailijan kehittäjä liiketoimintapäällikkö Pihla Lehmusjoen palkitsi Eurooppalaisten uutistoimistojen liitto EANA. STT Tarkkailija on työkalu, jolla seurataan uutisten läpimenoa.

EANA:n mukaan STT Tarkkailija tarjoaa strategista ja yksityiskohtaista tietoa siitä, miten mediamarkkinalla käytetään uutistoimiston materiaalia.

– Mediamarkkina ja uutisten kulutus muuttuvat uusien alustojen ja sosiaalisen median myötä. Yksityiskohtainen tieto siitä, miten markkinalla käytetään uutistoimiston sisältöjä, on ehdottoman tärkeää, jotta uutistoimistot voivat varmistaa, että ne täyttävät roolinsa uutisten tuottajina, EANA perustelee palkintoa.

Lehmusjoki on palkinnosta ilahtunut erityisesti siksi, että se korostaa analytiikan merkitystä uutistyössä.

– Uutistoimistot ovat vuosia pelanneet jalkapalloa silmät sidottuina. Tarkkailija on ensi kertaa raottanut julkaisukäyttäytymisen sumuverhoa myös meidän kaltaisellemme toimijalle, jolla ei ole omaa julkaisutuotetta, Lehmusjoki sanoo.

Tarkkailija on STT:ssä käytössä päivittäin. Jokainen työntekijä pääsee seuraamaan uutistemme julkaisuanalytiikkaa, josta näkee muun muassa missä medioissa STT:n jutut on julkaistu.

– Uutistoimistoille on elintärkeää ymmärtää sitä, mistä perusuutisoinnin arvo asiakkaille muodostuu. Tarkkailija on strategisena työkaluna erittäin tärkeä jokapäiväisessä työssä ja asiakasymmärryksen kartuttajana.

Palkinto luovutetaan EANA:n vuosikokouksessa Varsovassa syyskuussa.