Avatar photo

4. helmikuuta 2016

Uusi surffaava uutiskenguru aloittaa Sydneyssä kesällä

STT on valinnut seuraavaksi Australian Sydneyyn työkiertoon lähteväksi toimittajaksi Kerttu Heikuran (s. 1990). Hän on uusin jäsen STT:n nelihenkisessä uutiskengurutiimissä, joka seuraa Suomen ja maailman tapahtumia tiiviisti yöaikaan ­– tosin Sydneyn ajassa kenguruilla on tavallinen päivätyö.

Sydneyn-toimituksen vastuulla ovat STT:n öisen uutisvirran lisäksi muun muassa erilaiset hälytyspalvelut ja Lehtikuvan tuoreet kuvat eri puolilta maailmaa.

Heikura muuttaa Australiaan näillä näkymin heinäkuussa ja aloittaa työnteon Sydneyssä elokuun alussa. Elokuun aikana myös yksi Heikuran uutiskengurukollegoista palaa Australiasta Suomeen.

Vesa Moilanen / Lehtikuva

Heikura tuli STT:lle viime vuonna ja hän on työskennellyt pääasiassa kotimaantoimittajana. Aiempaa työkokemusta muista medioista hänellä on muun muassa urheilutoimittajan ja toimitussihteerin tehtävistä. Tällä hetkellä Heikura viimeistelee työnteon ohella journalistiikan opintojaan Jyväskylän yliopistossa. Australiassa hänen on tarkoitus kirjoittaa uutisia ainakin vuoden ajan.

– Tuntuu hauskalta muuttaa kaupunkiin, jonka väkiluku jää vain noin miljoonan päähän koko Suomen väkiluvusta. Sydneyssä riittää nähtävyyksiä, mutta enemmän odotan, että pääsen kokemaan australialaisten arkea ja kulttuuria ylipäätään, Heikura kertoo.

Solahtamista paikalliseen kulttuuriin helpottanee yksi Heikuran harrastuksista, surffaus. Uudenlainen työnkuva Australiassa vaikuttaa hänestä mukavan vaihtelevalta.

– Aiheet painottuvat ulkomaan ja kotimaan aiheisiin sekä urheiluun. Lisäksi kuulostaa kivalta, että toimistolla on myös muiden maiden uutistoimistojen toimittajia.

STT:n Sydneyn-toimittajat jakavat työtilansa tällä hetkellä ruotsalaisten, tanskalaisten, norjalaisten, belgialaisten ja sveitsiläisten kollegoidensa kanssa.

Heikuran löydät Twitteristä @KerttuHeikura.