Avatar photo

20. joulukuuta 2016

Uutissuunnittelijat bongaavat pihvit ja pannukakut

Sinulla on 247 lukematonta sähköpostia. Sähköpostitulva on jokaiselle toimittajalle arkea. Juttuvinkkejä, tiedotteita, kutsuja ja muistutuskutsuja. Oleellisen löytäminen massasta on työlästä.

STT:n uutissuunnittelussa keskitytään löytämään median kannalta kaikki uutisarvoiset kutsut ja tapahtumat. Uutissuunnittelussa työskentelee arkisin kaksi toimittajaa, jotka punnitsevat aiheiden tärkeysjärjestystä, hankkivat lisätietoja, taustoittavat aiheita ja terävöittävät näkökulmia.

Suunnittelu tukee sekä STT:n omaa että asiakkaiden suunnittelutyötä. Uutissuunnittelijat bongaavat aihekirjosta pihvit ja karsivat lässähtäneet pannukakut.

Tasja Salin

Suunnitteluvuoroja tekevät toimittajat kiertävät myös uutisvuoroissa.
”Suunnitteluvuorot antavat perspektiiviä uutisointiin”, kertoo tuotevastaava Tasja Salin.

– Suunnitteluvuorolaisen työ ei ole pelkkää leikkaa-liimaa-askartelua, vaan myös penkomista. Monesti käy niin, että otsikoltaan paperinmakuinen aihe osoittautuu kiintoisaksi, kun sen taustoja hieman ennakolta setvii. Vastaavasti tapahtuu myös sitä, että jokin ennalta kovinkin uutisarvoiselta kalskahtava tapahtuma osoittautuukin paljon vähemmän kiinnostavaksi, kertoo tuotevastaava Tasja Salin.

Toimittajien lisäksi suunnittelutiimiin kuuluu suunnitteleva uutispäällikkö, joka päättää, mihin aiheisiin STT aikoo tarttua. Kunkin uutispäivän anti suunnitellaan mahdollisimman tarkoin kahta päivää aiemmin ja viimeistellään edeltävänä päivänä.

STT Pro – mistä huomenna puhutaan?

Vuoden 2017 alusta lähtien asiakkaat pääsevät hyödyntämään STT:n tarjoamaa suunnittelutietoa aiempaa kattavammin, kun STT lanseeraa ainutlaatuisen palvelun tukemaan median uutis- ja juttusuunnittelua. STT Pro -palvelu sisältää kaikki merkittävät mediatilaisuudet ja muita mediaa kiinnostavia tapahtumia.

– STT Pron avulla median aihesuunnittelu nopeutuu ja helpottuu. Asiakas näkee palvelussa nopealla silmäyksellä, mistä kussakin tilaisuudessa on kyse. Huomiota kiinnitetään otsikointiin ja tiiviisti pureskeltuun kokonaisuuteen, Salin kertoo.

STT Pron kehitystä on tehty alusta asti yhdessä asiakkaiden kanssa. Palvelussa on helppo suodattaa ja hakea juuri itselle tärkeät tapahtumat. Julkisuuden ruuhkatilanne näyttää ennakkoon, mitkä päivät tulevat olemaan kiireisiä uutisrintamalla.

Uusi palvelu korvaa STT:n aiemmat kalenteri- ja suunnittelutuotteet.

Tutustu STT Prohon