Avatar photo

1. syyskuuta 2015

Uutistoimiston tuotanto palvelee mobiililukijaa

Kännyköiden ja tablettia aikakaudella uutisten kulutus jakautuu kahtia: pitkään ja pätkään. Keskivälin tekeminen karsiutuu, kun lukijat kaipaavat yhä enemmän nopeaa tietovirtaa ja toisaalta syventävää lukemista.

Mobiililukija etsii jatkuvasti päivittyvää tietoa, hän haluaa olla aivan ajan hermolla. Tieto täytyy olla saatavilla napakasti: lyhyttä pitkän sijaan, faktoja analyysin sijaan. Tästä kertoo myös se, että mobiililukijat viettävät usein selvästi vähemmän aikaa lukemillaan sivustoilla kuin tietokoneelta uutisia lukevat. Yhdysvalloissa vain kaikkein suurimmat uutismediat ovat onnistuneet pitämään lukijansa sivustoillaan ja applikaatioissaan pidempään mobiililaitteilla kuin tietokoneilla.

Tietoa pala palalta

Mobiilin uutisvirrassa nopeuden vaatimus korostuu entisestään. Tiedon täytyy olla edelleen virheetöntä, mutta lukija kestää sen, että saa tietoa pala palalta. Mobiililukija ei halua vain kuluttaa aikaa, vaan myös säästää sitä. Hän haluaa saada kaiken, heti. Tietoa on oltava saatavilla aina, vuorokauden ajasta riippumatta.

Samaan aikaan lukija kaipaa mietittyjä kokonaisuuksia. Peukalon on pysähdyttävä välillä. Aina ei tarvitse olla kyse pidemmästä tekstistä. Infografiikalla voi kertoa mobiililukijalle asioita, joita on vaikea kääntää tekstiksi. Kuva tai kuvakooste kertoo tunnetusti paljon.

STT:n tuotanto palvelee mobiililukijaa

Me STT:llä tarjoamme nopeaa ja luotettavaa uutisvirtaa vuorokauden ympäri. Emme enää jää odottelemaan juttumitan täyttymistä tiettyyn merkkimäärään, vaan laitamme linjoille tilannepäivityksiä, kommentteja ja taustaa sitä mukaa, kun niitä käsiimme saamme. Saman teemme kuvissa ja enenevässä määrin myös grafiikassa.

Tarjoamme myös kokonaisuuksia, jotka vievät lukijan pintaa syvemmälle. Esimerkiksi merkkipäiväpalvelumme syntymäpäivähaastattelut kuvineen toimivat myös mobiililukijalle.

Täällä vielä lisää pohdintaa mobiililukijoiden tarpeista: http://www.inma.org/blogs/earl/post.cfm/news-media-companies-stretch-your-imagination-for-mobility

Jutellaanko lisää STT:n uutispalveluista? Ota yhteyttä!

Maija Paikkala, avainasiakaspäällikkö

Puh. (09) 6958 1277, maija.paikkala(at)stt.fi

Twitter: @maijapaikkala