Avatar photo

28. syyskuuta 2018

Hellekesä huipentuu elokuun kuvissa – Lehtikuvan kuvaajat tallensivat hellettä lähes joka keikalla

Kuvatoimiston kuvaajien arkeen kuuluu kääntyä kuvaustilanteissa kuvaamaan myös ympäristöä: urheilutapahtuman yleisöä, poliisinauhaa onnettomuuspaikalla ja poikkeuksellista hellettä Suomen kesässä. Tämä näkyy myös kuvaaja Mikko Stigin elokuun kuvissa, jotka jatkavat kesäkuvien sarjaa heinäkuulta.

Hellettä kuvattiin koko kesän ajan käytännössä millä tahansa keikalla siinä varsinaisen keikan ohessa. Nämäkin kuvat on otettu toisen keikan ohessa. Olin kuvaamassa pesäpalloa Kouvolassa ja samalla reissulla otin nämä kuvat.

Keikalta toisella siirryttäessä ei ole aina aikaa miettiä uusia näkökulmia ajattomiin kuviin.

Mutta aiheita ja tilanteita voi miettiä etukäteen valmiiksi kiireisiä hetkiä varten.

 

Lue Lehtikuvan kuvaaja Onni Ojalan ajatuksia kuvituskuvien ottamisesta

Sääkuviin ei riitä pelkkä pilvi tai aurinko, Stig muistuttaa. Kuvaan pitää hakea myös elementtejä, joihin sää vaikuttaa.

Esimerkiksi helteellä veden äärelle ja terasseille pakkaantuvat ihmiset, sateella sateenvarjot ja lätäköt, talvella lumipyryssä tarpovat tummat hahmot ja lumeen peittyneet autot.

Tämänkin vuoksi niin elokuun kuviksi valikoituneissa kuvissa kuin useissa muissakin kesähellettä käsittelevissä kuvissa mukana on auringon lisäksi toinen elementti. Vesi. Stig valitsi myös kesäkuvasarjaa täydentämään myös nämä kaksi kuvaa heinäkuulta.

 

Heinäkuun kuva vie tutustumaan munuaisleikkaukseen

Lehtikuvan kuvaajat kertovat suhteestaan muuttuvaan kuvakieleen