Maija Paikkala

10. elokuuta 2018

Lehtikuvan kuvaajat esittelyssä – millainen on heidän suhteensa alati muuttuvaan kuvakieleen?

STT Viestintäpalvelut esittelee blogisarjassaan Lehtikuvan uutiskuvaajia, heidän työtään ja suhdettaan alati muuttuvan kuvakieleen ja visuaaliseen maailmaan. Blogisarjassa on tähän mennessä julkaistu kolmen kuvaajan esittely.

Jussi Nukari

Nukari pohtii jutussa muun muassa, miten Instagram ja muut sosiaalisen median palvelut muuttaneet ihmisten suhtautumista kuvajournalismiin.

– Nykyisin monen voi olla vaikea uskoa, ettemme käsittele kuvia millään tavalla. Kansainvälisissä kuvatoimistoissa kuvan käsitteleminen jälkikäteen voi olla irtisanomisperuste. Ikäviä esimerkkejä on viime vuosilta useita.

Tutustu, miten Nukari ikuisti ainutlaatuisella tavalla Paavo Väyrysen paluun eduskuntaan

Martti Kainulainen

Kainulainen on nähnyt useita suuria murroksia valokuvaamisessa ja kuvajournalismissa. Yksi niistä on ollut värien käytön yleistyminen 70-luvun lopulla.

– Ensin värikuvat tulivat ilmoituksiin, sitten journalismiin. Värikuvan ottaminen oli vaikeaa, koska materiaalina oli diakuva.

Lue myös Kainulaisen 60-vuotishaastattelu

Emmi Korhonen

Korhonen on siirtynyt yhdeltä visuaalisuuteen pohjautuvalta alalta toisella: muotisuunnittelijasta valokuvaajaksi. Alalle vasta muutamia vuosia sitten Korhonen on diginatiivi, joka on halunnut opetella perinteistä tyyliä.

On aika makea ajatus, että kuvataiteessa valokuvaus on ainoa muoto, jossa se ikuistettu hetki on oikeasti tapahtunut.

Katso myös Korhosen ottama kesäkuun kuva Jukolan viestistä