Avatar photo

11. lokakuuta 2018

Kimmo Pietisestä STT:n uusi toimitusjohtaja

Suomen Tietotoimiston hallitus on nimittänyt Kimmo Pietisen STT:n uudeksi toimitusjohtajaksi. STT:tä pitkään johtanut Mika Pettersson erosi toimitusjohtajan ja vastaavan päätoimittajan paikalta syyskuun lopussa yhteisestä sopimuksesta. Pietinen ei toimi Petterssonin tavoin kahdessa roolissa, sillä vastaavana päätoimittajana aloitti 1.10. Minna Holopainen, joka ehti pitkään johtaa käytännön journalistista työtä STT:llä uutispäätoimittajana.

 

Kimmo Pietinen toimi muutosjohtajana STT:llä Sanoman ostettua STT:n osake-enemmistön kesäkuussa. Lehtikuva / Vesa Moilanen

 

Pietinen on työskennellyt pitkään toimituspäällikkönä Helsingin Sanomissa. Syksyn aikana hän on osallistunut STT:n uuden tuote- ja asiakkuusstrategian laatimiseen. Ehdotus STT:n uudeksi tuote- ja hintamalliksi hyväksyttiin hallituksen torstaisessa kokouksessa.

Strategiauudistusta ryhdyttiin suunnittelemaan sen jälkeen, kun Sanoma Media Finland osti TS-Yhtymän ja Alma Median omistusosuudet STT:stä kesäkuussa. Kaupan myötä STT sai selkeän pääomistajan, sillä Sanoman omistusosuus nousi aiemmasta 33,4 prosentista 75,4 prosenttiin. Samassa yhteydessä päätettiin, että STT:n uutispalvelusta aiemmin luopunut Helsingin Sanomat palaa perusuutispalvelun asiakkaaksi.

Pietisen mukaan STT:n kestävän pohjan rakentamiseksi on käyty tiivistä keskustelua suomalaisten mediatalojen kanssa alkusyksyn aikana.

”On ollut hienoa kuulla, miten tärkeä rooli STT:llä on suomalaisessa uutiskentässä. Uskon vahvasti, että STT pystyy jatkossa entistä paremmin palvelemaan uutistoimituksia ja löydämme STT:lle mielekkään roolin ja liiketoimintamallin, joka kantaa myös median muutoksessa”, kommentoi Pietinen.

 

Lue nimitystiedote