Avatar photo

4. heinäkuuta 2018

Kesäkuun juttu vie lukijan keskelle Turkin kiivasta vaalikamppailua

 

Blogissa alkoi viime kuussa uusi Kuukauden juttu -sarja, jossa nostamme STT:n edellisen kuukauden tuotannosta esiin yhden kiinnostavan jutun. Kesäkuun jutun kirjoitti toimittaja Sanna Raita-aho, joka vietti juhannuksen Turkissa seuraamassa vaalihulinaa. Työkeikan alkupuolella Raita-aho kävi Istanbulissa tapaamassa opposition kannattajia. Lue vierailulta syntynyt juttu esim. Lapin Kansan sivuilta.

Raita-aho on asunut ja työskennellyt Turkissa pari viime vuotta ja palasi kesäksi Suomeen töihin. Hän kertoo jutun syntymisestä seuraavaa:

Turkin parlamentin- ja presidentinvaalit olivat monella tapaa historialliset. Niiden tulos määrää Turkin poliittista suuntaa hyvin pitkäksi aikaa. Siksi tavallisten turkkilaisten mielipiteiden ja tunteiden kuuleminen oli ennen vaaleja tärkeää. Tuntui, että Turkin politiikka oli tietynlaisen apaattisuuden ja pelon jälkeen pitkästä aikaa sähköistynyt, erityisesti maan oppositio.

Mitä pidempään olen Turkissa asunut ja tehnyt töitä, sitä vähemmän uskallan sanoa maasta mitään varmoja totuuksia. Turkin politiikka ja historia ovat moniulotteisia, ja niitä alkaa hahmottaa vasta pitkän ajan seuraamisen myötä. Maan sisäiset erot ja jakautuneisuus ovat suuria, ja niin yhteiskuntaluokka, koulutus kuin asuinpaikka vaikuttavat ihmisten mielipiteisiin. Usein haastatteluja tehdessä tuntuu, että ihmiset elävät eri todellisuuksissa. Toimittajana on yritettävä ymmärtää niitä kaikkia.

 

 

Lue blogikirjoitus toukokuun jutusta