Avatar photo

11. heinäkuuta 2018

Kesäkuun kuvassa valokeilat risteilevät Jukolan yössä

Lehtikuvan kesäkuvaaja Emmi Korhonen valitsi kesäkuun kuvaksi otoksen öisestä Jukolan viestistä. Jukolan ensikertalainen seurasi kameran kanssa, kun ennätysmääräjoukkueita suuntasi suunnistuskilpailun seitsemälle osuudelle.

Suunnistus on yleensäkin lajina minulle vieras, mutta jo viestipaikalle saavuttuani aistin erikoisen ja odottavan ilmapiirin. Monien kuulin ympärilläni puhuvan ”Jukolan taiasta”. Alkukesä oli ollut Etelä-Suomessa jo pitkään poikkeuksellisen lämmin ja sateeton, ja myös Hollolan kangasmaastot olivat rutikuivia.

Läpi yön valvottuani katselin viestin aikana ottamiani kuvia, ja kyllähän ne melko taianomaisilta vaikuttivat otsalampuista lähtevine valonkajastuksineen ja maastosta nousevine pölypilvineen.

Jukolan viesti 16.-17.6.2018. Emmi Korhonen / Lehtikuva

 

Jukolan viestin voitti tamperelainen KooVee. Lue STT:n juttu Jukolan viestistä.

Ennen Jukolan viestiä kisattiin naisten Venlojen viesti. Sen voitti ruotsalaisjoukkue Stora Tuna OK. Lue STT:n juttu Venlojen viestistä.

Katso Lehtikuvan kuukauden kuva -sarjaan valittuja kuvia

STT:n kesäkuun juttu vei lukijan keskelle Turkin kiivasta vaalikamppailua. Lue toimittaja Sanna Raita-ahon Istanbulin juttumatkasta ja tutustu kesäkuun juttuun.