Avatar photo

23. marraskuuta 2022

Toimituspäällikkö Laura Kolu palkittiin suomalaisen uutisjournalismin hyväksi tehdystä työstä

STT:n uutistoimituksen toimituspäällikkö Laura Kolu kuvattuna STT:n toimituksessa Ruoholahdessa Helsingissä.
Lehtikuva / Emmi Korhonen

Tämänvuotinen Suomen Kuvalehden journalistipalkinto on myönnetty Suomen Tietotoimiston 24h-toimitusta johtavalle toimituspäällikkö Laura Kolulle.

Suomen Kuvalehden ja Otavan Kirjasäätiön jakaman palkinnon arvo on 10 000 euroa, Kolu vastaanotti tunnustuksen tänä iltana järjestetyssä tilaisuudessa.

Keskeinen vastuunkantaja

Vuonna 1975 perustettu Suomen Kuvalehden journalistipalkinto myönnetään vaikuttavasta journalistisesta toiminnasta tai merkittävistä kansallisia tai yhteiskunnallisia kysymyksiä käsittelevistä kirjoituksista, kuvista tai ohjelmista mediassa.

Tämänkertaisten palkintoperusteiden mukaan suomalaiset uutisjournalistit ja heidän esihenkilönsä ovat hoitaneet tehtäväänsä korkealla ammattitaidolla ja sen ansiosta luottamus uutisiin on Suomessa jopa hieman noussut, vaikka yleinen trendi maailmalla on päinvastainen. Myöskään uutisten välttely ei ole meillä ongelma samassa mitassa kuin muissa länsimaissa.

Perusteiden mukaan palkinto haluttiin näistä syistä antaa tällä kertaa uutisjournalismin kansallisen selkärangan edustajalle ja sen keskeiselle vastuunkantajalle.

Pitkä ura uutistoimistossa

STT:n uutistoimituksen toimituspäällikkö Laura Kolu kuvattuna STT:n toimituksessa Ruoholahdessa Helsingissä.
Lehtikuva / Emmi Korhonen

Laura Kolu on koulutukseltaan yhteiskuntatieteiden maisteri. Hän on työskennellyt STT:ssä vuodesta 2003 alkaen, ensin toimittajana ja sitten uutispäällikkönä, yhteiskuntatoimituksen päällikkönä, 24h-toimituksen päällikkönä ja vuodesta 2019 alkaen toimituspäällikkönä.

Otan palkinnon vastaan iloisena ja ylpeänä. Pidän sitä kunnianosoituksena paitsi omalle työlleni myös suurena kiitoksena sille journalismille, jota STT:ssä tehdään joka päivä vuorokauden ympäri.

toimituspäällikkö Laura Kolu, STT

Kolun alaisuudessa työskentelee yli 60 journalistia erilaisissa tehtävissä. Keväällä hän oli ehdolla Suuren journalistipalkinnon saajaksi Vuoden journalistinen pomo -kategoriassa.

Tuolloin palkintolautakunta kuvaili ehdokkaiden julkistuksen yhteydessä Kolun onnistuneen erinomaisesti sekä rekrytoijana, alaistensa urapolkujen rakentajana että haastavien juttuprojektien mahdollistajana.

Alalla arvostettu tunnustus

Suomen Kuvalehden journalistipalkinto jaettiin nyt 48. kerran. Palkinnon saajasta päätti kuusihenkinen raati.

Palkintoraatiin kuuluivat päätoimittaja Jouni Kemppainen, toimittaja ja tietokirjailija Sirpa Puhakka, FT ja kirjailija Tiina Raevaara, tutkija ja toimittaja Olli Seuri sekä päätoimittaja Erja Yläjärvi. Lautakunnan puheenjohtajana ja sihteerinä toimii Suomen Kuvalehden päätoimittaja Matti Kalliokoski.