Avatar photo

17. lokakuuta 2019

STT alkaa moderoida uutissivustojen kommenttiosioita

Suomen Tietotoimisto alkaa moderoida uutissivustojen kommenttiosioita marraskuun alusta lähtien. Kyseessä on uusi palvelu, jossa kansalliseen uutis- ja kuvatoimistoon keskittyy ainutlaatuista osaamista. STT:n ensimmäinen asiakas on Suomen suurin uutismedia Ilta-Sanomat.

Ilta-Sanomissa moderointi on ollut keskeisessä roolissa verkkopalvelun alkumetreistä lähtien. Niin se on jatkossakin. Moderoinnin kehittämisen kannalta siirto STT:lle on keskeistä, sillä STT pystyy tarjoamaan laadukasta palvelua koko suomalaiselle mediakentälle.

Kustantaja ja vastaava päätoimittaja Tapio Sadeoja, Ilta-Sanomat
Kommenttien moderaattorin sormet tietokoneen näppäimistöllä.
Lehtikuva / Martti Kainulainen

Moderointi on järkevää toteuttaa Suomessa median yhteispelinä. STT on luonteva toimija rakentamaan yhteistä osaamista keskustelumoderoinnin ympärille.

Toimitusjohtaja Kimmo Pietinen, STT

Moderointipalvelua tarkoitus laajentaa

STT:llä on neuvottelut käynnissä useamman muun median kanssa ja moderoinnin on määrä laajentua vuodenvaihteen jälkeen.

Tarkoituksena on, että laajennamme moderointipalvelua myös muihin kuin media-asiakkaisiin ensi vuoden aikana.

Liiketoimintapäällikkö Maunu Anhava, STT

STT:llä keskusteluja valvovat toimihenkilöt, joilla on aiempaa kokemusta moderoinnista. Moderointia ei tehdä STT:n uutistoimituksessa. Kommenttien hyväksyminen tai hylkääminen tehdään asiakkaan yhdessä STT:n kanssa määrittelemän linjauksen mukaan.

STT on ensimmäinen uutistoimisto Euroopassa, joka ryhtyy tarjoamaan kommenttiosioiden moderointia laajamittaisena palveluna. Australiassa uutistoimisto AAP tarjoaa media-asiakkailleen kommenttiosioiden moderointia.