Avatar photo

14. maaliskuuta 2019

STT sai uutissuunnittelun tueksi ratkaisun, jolla kasvattaa ymmärrystä kirjavasta asiakaskunnasta

Mies katsoo kannettavalta tietokoneelta STT Pro -palvelun sisältöä ja kirjoittaa merkintää kalenteriinsa.
Lehtikuva / Heikki Saukkomaa

Kuunpimennys, suomalaisten suhtautumista ilmastonmuutokseen selvittänyt tutkimus ja selvitys nuorten nuuskankäytöstä. Muun muassa nämä ovat suunnittelutietopalvelu STT Pron asiakkaiden eniten klikkaamia sisältöjä viime kuukausilta.

STT:n uutissuunnittelun selkänojan, tapahtumatietopalvelu Pron yhteyteen kehitettiin viime kesänä analytiikkanäkymä. Ratkaisun toteutti STT:n kehityskumppani Webscale, joka nosti onnistuneen projektin vastikään asiakasreferenssiksi verkkosivuillaan.

Data kasvattaa asiakasymmärrystä

STT Prosta kerättyä käyttötietoa päästiin hyödyntämään ensimmäisiä kertoja syksyn mittaan, kun dataa oli kertynyt parilta kuukaudelta. Tällaisen tiedon äärelle pääsyä oli jo ehditty odotella

Pron asiakkaiden joukossa on Suomen suurimpia mediataloja, viestintätoimistoja ja erilaisia yrityksiä ja muita organisaatioita. Koska kirjoa on laidasta laitaan, on erittäin tärkeää nähdä miten yksittäinen asiakas palvelua käyttää ja millaista tietoa sieltä haetaan.

STT:n Mediapalveluiden liiketoimintapäällikkö Pihla Lehmusjoki

Asiakasymmärryksen kasvaessa on havaittu, että käyttötavoissa on suuria eroja asiakasryhmien sisälläkin.

Esimerkiksi media-asiakkaiden kohdalla voi olla niin, että Pro on jo ahkerassa käytössä jollakin tietyllä toimitusosastolla, muttei koko organisaation tasolla. Nyt pystymme paremmin tunnistamaan tällaiset tapaukset, aiemmin siihen ei ollut keinoja.