Avatar photo

19. joulukuuta 2023

STT sai tukea uutistoimintaan

Liikenne- ja viestintävirasto Traficom on myöntänyt valtionavustusta uutismedioiden ja tiedonvälityksen tukemiseen. Tukea saa yhteensä 69 eri yritystä, joiden alla toimii yhteensä 188 eri mediaa. STT on yksi tuensaajista.

Liikenne- ja viestintävirasto Traficom tukee uutismedia-alaa valtionavustuksilla. Avustus on tarkoitettu toimituksellista työtä tekevien ihmisten palkkoihin ja freelance-kustannuksiin. Tuen tavoitteena on tukea yhteiskunnallisesti tärkeää, totuudenmukaista tiedonvälitystä sekä monipuolista uutistoimintaa.

Tuen suuruus on laskettu toimituksellista työtä tekevien määrän ja freelance-kustannusten perusteella. STT:lle myönnettiin tukea 200 000 euroa, joka on yhdelle yrityskonsernille myönnettävän tuen enimmäismäärä.

STT:n toimitusjohtaja Kimmo Laaksonen sanoo, että tuki on myönteinen asia, vaikka se ei ratkaise uutistoimiston pidemmän aikavälin kannattavuusongelmaa.

On todella tärkeää, että Suomessa valtio tukee vaikeana aikana mediaa. Kielialue ja markkina on pieni. Lisäksi alustajätit syövät yhä isomman osan mainoseuroista ja samaan aikaan paperi ja jakelu kallistuvat. Se vaikuttaa suoraan suomalaismediaan ja sitä kautta meihin. Olemme vuosia kamppailleet taloushaasteissa, koska uutistoimistossa on vaikea tehdä enää lisäsäästöjä vaarantamatta sen toimintakykyä.

STT:n faktapohjainen uutisointi on erityisen tärkeää alueellisille medioille, jotka nojaavat kansallisessa ja kansainvälisessä uutisoinnissaan lähes täysin STT:n tarjontaan. Olemme osa Suomen uutistoiminnan huoltovarmuutta, mutta liiketoimintana uutistoimintamme ei ole kannattavaa.

STT:n toimitusjohtaja Kimmo Laaksonen

Myös STT:n hallituksen puheenjohtaja, Sanoma Media Finlandin uutis- ja featuremedian liiketoimintajajohtaja Petteri Putkiranta on tyytyväinen tukipäätökseen.

Traficomin myöntämä mediatuki turvaa STT:n uutistoimintaa tilanteessa, jossa yhtiö on aloittamassa useita merkittäviä teknologisia kehityshankkeita tulevaisuutensa turvaamiseksi. Tällä on iso merkitys koko STT:n asiakaskunnan ja suomalaisen yleisön kannalta. Sanoma Media Finlandin muut yksiköt eivät ole hakeneet jaettavana ollutta tukea.

STT:n hallituksen puheenjohtaja Petteri Putkiranta