Avatar photo

7. huhtikuuta 2022

STT:n toimituspäällikkö Laura Kolu ehdolla vuoden journalistiseksi pomoksi

Lehtikuva / Jussi Nukari

STT:n toimituspäällikkö Laura Kolu on ehdolla Suuren journalistipalkinnon saajaksi Vuoden journalistinen pomo -kategoriassa.

Palkintolautakunta perustelee Kolun ehdokkuutta muun muassa sillä, että Kolu pyrkii ottamaan kaikessa huomioon työntekijöiden jaksamisen ja kunkin henkilökohtaiset toiveet, vaikka hänen alaisuudessaan työskentelee yli 60 eri-ikäistä journalistia erilaisissa tehtävissä.

Olen ehdokkuudesta iloinen ja yllättynyt, ja arvostan sitä todella korkealle. Vaikka ehdokkuus on henkilökohtainen, siitä kuuluu iso kiitos hyvälle työyhteisölle ja hyville kollegoille.

Toimituspäällikkö Laura Kolu, STT

Kolu on työskennellyt STT:llä eri tehtävissä liki 19 vuotta ja vetänyt STT:n suurinta toimitusyksikköä 24h-toimitusta vuodesta 2015. Palkintolautakunta kuvailee Kolun onnistuneen erinomaisesti sekä rekrytoijana, alaistensa urapolkujen rakentajana että haastavien juttuprojektien mahdollistajana.

STT:llä viime vuodet ovat olleet välillä vuoristorataa, kuten koko alalla. Olen tyytyväinen, jos omalla työlläni olen pystynyt helpottamaan toimittajien työtä ja mahdollistamaan osaltani hyvän journalismin tekemisen STT:ssä.

Neljä palkintokategoriaa

Suuri journalistipalkinto on Suomen merkittävin journalismille vuosittain annettava tunnustus. Kilpailun tarkoituksena on tukea ja edistää hyvää journalismia sekä vahvistaa vastuullisen suomalaisen median asemaa yhteiskunnassa.

Ansioitunutta journalismia palkitaan neljässä kategoriassa: Vuoden juttu, Vuoden journalistinen teko, Vuoden journalistinen pomo ja Vuoden journalisti.

STT:n toimittajaryhmä palkittiin vuonna 2018 Vuoden jutusta, joka käsitteli oppilaiden seksuaalista häirintää helsinkiläisessä Kallion lukiossa.

Kilpailun järjestämisestä vastaavat vuorovuosin MTV, Sanoma Media Finland ja Yleisradio. Tänä vuonna järjestämisvastuu on Sanomalla.

Ehdotuksia palkintojen saajiksi kerättiin marras-joulukuun 2021 ajan ja palkintolautakunta on tänään julkistanut kustakin kategoriasta kolme ehdokasta finaaliin.

Palkintojen voittajat julkistetaan tiistaina 3. toukokuuta suorassa televisiolähetyksessä.