Kainuun Sanomat

Grafiikkaa omaan käyttöön tilauksesta

Kainuun Sanomat on maakuntamedia, jonka kuusipäiväinen sanomalehti ja verkkosivut tavoittavat valtaosan kainuulaisista.

Haaste

Kainuun Sanomat tarvitsee säännöllisesti infografiikkaa juttujensa kuvittamiseksi, mutta ei kuitenkaan aina pysty toteuttamaan niitä kaikkia omassa toimituksessaan. Kainuun Sanomat saattaa tarvita lokaattorikartan osoittamaan onnettomuuspaikkaa, pylväsdiagrammin kuvaamaan alueen työllisyyttä tai kuvallisen grafiikan kertomaan paperitehtaan muuttumisesta palvelinkeskukseksi.

Ratkaisu

STT:n graafikot toteuttavat Kainuun Sanomien tarvitsemat grafiikat. Kyseiset grafiikat on tarkoitettu vain Kainuun Sanomien käyttöön, eivätkä ne ole muiden STT:n grafiikka-asiakkaiden käytettävissä.

Toteutus

STT:n graafikko saa Kainuun Sanomilta toimeksiannon puhelimitse tai sähköpostilla. Grafiikat päivänpäällisiin uutisiin STT toimittaa asiakkaalle usein muutaman tunnin kuluessa tilauksesta. Ajattomammat tilaustyöt STT tekee yhdessä asiakkaan kanssa sovittavan aikataulun mukaisesti.

Grafiikat lähetetään STT:n toimitusjärjestelmästä suoraan Kainuun Sanomien toimitusjärjestelmään.

“Olemme olleet tyytyväisiä STT:n grafiikkapalveluun niin laadullisesti kuin tuotannollisesti. Tilaamme grafiikkaa monilla eri välineillä ja ohjeistuksilla. Uutistyöhön kuuluu kiire, ja joskus tilauksemme tulevat lyhyellä varoitusajalla ja STT:n graafikot joutuvat miettimään niiden priorisointia suhteessa muihin töihinsä. Toiveet ovat silti täyttyneet notkeasti.”

Päätoimittaja Markus Pirttijoki

Lisätietoja

Haluatko tilata infografiikkaa omaan käyttöösi? Ota yhteyttä STT Mediapalveluihin mediapalvelut(at)stt.fi, (09) 6958 1334.

Tutustu STT:n uutisgrafiikkaan täällä.