Veikkaus

Veikkausvoittovarat kartalla

Veikkaus on suomalainen rahapeliyhtiö, jonka pelien tuotot jaetaan liikunta-, kulttuuri-, nuoriso- ja taidekohteille Suomessa. Vastuullisuus ja yhteiskunnallisen hyvän tekeminen ovat Veikkauksen viestinnän keskeisiä teemoja.

Haaste

Veikkaus saa vuosittain opetus- ja kulttuuriministeriöltä tiedot veikkausvoittovarojen saajista eli niistä kohteista, joille Veikkauksen tuottoa on jaettu. Kohteita on vuosittain tuhansia. Asiakkaat odottavat yhtiöltä avoimuutta ja läpinäkyvyyttä siitä, mihin pelieuroja käytetään. Massiivisia listoja ei voida julkaista sellaisenaan ja Veikkauksen omat resurssit eivät riittäneet datan laajamittaiseen käsittelyyn.

Ratkaisu

Dataa veikkausvoittovaroista oli mahdollista julkaista karttakäyttöliittymänä. STT siivosi datan ja täydensi sitä erityisesti puuttuvien paikkatietojen osalta. Datan valtavan määrän vuoksi mukaan otettavien tuensaajien määrää rajattiin suurimpiin kohteisiin.

Datan esittämiseen tarvittiin käyttöliittymä, joka olisi upotettavissa Veikkauksen sivuille ja istuisi yhtiön ulkoasuun.

Case_Veikkaus_Laitteet

Toteutus

STT rakensi interaktiivisen kartan, jossa tuensaajia voi rajata tyypin (liikunta, nuoriso, kulttuuri, taide) ja aluetietojen mukaan. STT:n graafikko suunnitteli ulkoasun Veikkauksen graafisen ohjeistuksen perusteella.

Veikkaus käytti karttaa aktiivisesti osana omaa viestintäänsä julkaisemalla useita valtakunnallisia ja alueellisia tiedotteita, joissa linkitettiin karttaan. Karttaan voi tutustua Veikkauksen sivuilla täällä.

“STT:n tekemä karttasovellus antaa meille erittäin hyödyllisen välineen tuoda asiaa esiin, kun jokainen voi käydä helposti katsomassa oman kotipaikkakunnan kohteita.”

Riitta Nissi, viestinnän kehityspäällikkö, Veikkaus

Asiakkaan palaute

Veikkaukselle on tärkeää kertoa siitä, mihin Loton ja muiden pelien tuottoa käytetään. Useimmat suomalaiset tietävät yleisellä tasolla, että rahat menevät hyvään. Harva kuitenkaan tietää, miten veikkausvoittovarat näkyvät omassa arjessa, miten itse hyötyy niistä.

Lisätiedot

Onko sinulla dataa tai muuta tietoa, jota haluaisit esittää visuaalisesti? Ota yhteyttä ja mietitään yhdessä sopiva ratkaisu. STT Mediapalvelut mediapalvelut(at)stt.fi, (09) 6958 1334.