Kaksi nuorta naista vaatekaupan sovituskopin luona.
Lehtikuva / Sari Gustafsson

.

Kiinnostaisiko mallina työskentely? Perinteikäs kuvatoimisto Lehtikuva on tallentanut kotimaisia uutis- ja kuvausaiheita jo vuodesta 1951. Lehtikuva etsii kuvituskuviinsa malleiksi tavallisia suomalaisia ihmisiä arkea ja erilaisia ilmiöitä kuvantamaan.

Olet tervetullut työskentelemään kanssamme, jos viihdyt kameran edessä tai et ainakaan kiusaannu kuvattavana olemisesta.

Haluaisitko toimia ”tavismallina” Lehtikuvalle?

Millaisia malleja Lehtikuva etsii?

Etsimme malleiksi tavallista väkeä: Kaikenikäisiä ja -näköisiä ihmisiä erilaisista kulttuuristaustoista. Tavoitteenamme on, että eri sukupuolet, vartalomallit ja vähemmistö- sekä ammattiryhmät ovat edustettuna kuvatarjonnassamme.

Kuvaukset sopivat kaikille, jotka viihtyvät kameran edessä tai eivät ainakaan arastele olla kuvattavana.

Maksetaanko kuvauksista korvaus?

Kyllä. Mallit toimittavat verokortin STT:lle, ja palkkio maksetaan sen kautta.

Matkakulut kuvauspaikalle korvataan matkalippua tai kuittia vastaan. Joissakin tapauksissa kuvauspaikalle saatetaan järjestää yhteiskuljetus kuvaajan autolla.

STT vakuuttaa kaikki kuvauksiin osallistuvat mallit keikkojen ajaksi. Kuvauksissa käytetään omia arkivaatteita, erityistä ehostautumista (kampaus ja meikki) ei vaadita.

Mihin kuvia käytetään?

Kaikki ”tavismalleiksi” valitut antavat kirjallisen suostumuksena kuviensa käyttöön toimituksellisessa sekä kaupallisessa käytössä. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että kuvia voidaan myydä kaikkiin hyvän tavan mukaisten, Lehtikuvan toimitusehtojen ja Suomen lakien sallimiin käyttöihin.

Linkki Lehtikuvan toimitusehtoihin löytyy tämän sivun alaosasta, Lisätiedot-otsikon alta.

Voiko kuvauksista kieltäytyä?

Ilman muuta. Voit ottaa vastaan ainoastaan ne kuvauskeikat, jotka sopivat sinulle.

Kerrothan meille jo etukäteen, jos sinulla on esimerkiksi liikunnallisia rajoitteita, jotka pitää huomioida kuvauksissa tai jotka voivat estää kokonaan tietyntyyppiset kuvaukset. Näin emme turhaan tarjoa sinulle keikkoja, joita et voi ottaa vastaan.

Miten malliksi hakeminen tapahtuu?

Lähetä sähköpostia osoitteeseen johanna.oksanen@lehtikuva.fi ja kerro kiinnostuksestasi ryhtyä malliksi. Kirjoita viestiin yhteystietosi ja kerro, mihin aikaan päivästä olet yleensä käytettävissä kuvauksiin. Kirjoita viestin otsikkoon ”MALLI”

Liitä viestiin mukaan hyvälaatuiset, riittävässä valossa otetut kasvo- ja kokovartalokuvat. Kuvien tulee olla JPEG-pakattuja värikuvia. Lähettämiäsi kuvia käytetään ainoastaan kuvausten suunnitteluun.

Miten mallien henkilötietoja säilytetään?

Tietojasi käytetään ainoastaan kuvausjärjestelyiden tekemiseen STT:n kuvauskontaktitietokannassa. Tiedot säilyvät siihen asti, kunnes pyydät poistamaan ne. Samalla poistamme hakuvaiheessa lähettämäsi kasvo- ja kokovartalokuvat.

Lisätiedot

Kuvahallinnan ja kumppanuuksien päällikkö Johanna Oksanen, johanna.oksanen(at)lehtikuva.fi, (09) 6958 1256

Lehtikuvan toimitusehdot