Tälle sivulle on kerätty usein kysyttyjä kysymyksiä liittyen STT Luotsiin. Ohjeet palvelun käyttöön löytyvät oheisen linkin takaa.

Usein kysyttyä

Mistä löydän STT Luotsin?

Palvelu sijaitsee Mediapankki-portaalissa osoitteessa https://mediapankki.stt.fi 

Mediapankin sisällä pääset siirtymään Luotsiin, kun klikkaat perusnäkymän vasemman reunan pystypalkista löytyvää kalenteri-ikonia.

Mediapankin käyttöliittymä ja Luotsin sijainti siellä

Mitä STT Luotsi sisältää?

STT Luotsista löydät muuan muassa tärkeimmät Suomessa järjestettävät tiedotustilaisuudet. Infojen lisäksi Luotsista löytyvät keskeiset seminaarit ja kokoukset sekä sadat muut kotimaan, talouden, politiikan, kulttuurin, urheilun ja ulkomaiden tapahtumat.

Miten STT Luotsi eroaa STT Prosta?

STT Luotsi korvasi vuosia käytössä olleen STT Pro -palvelun alkuvuodesta 2023. Luotsi sisältää siis saman tapahtumasisällön kuin mitä Pro sisälsi aiemmin. Palvelun vaihdon myötä tapahtumiin tuli muutamia tietueita lisää ja hakumahdollisuudet monipuolistuivat.

Sen sijaan Prossa ollutta ruuhkanäkymää ei Luotsista löydy. Oman organisaation käyttäjätietojen ylläpito on vasta kehitteillä (tästä lisää kohdassa Voinko hallinnoida organisaationi käyttäjiä?).

Miten hakea ja rajata tapahtumia (esim. vain mediatilaisuudet, vain urheilu-osasto tai ensi maanantain tapahtumat)?

Mediapankissa, myös Luotsissa, voi tehdä vapaatekstihakuja tai hakea metatiedolla.

Vapaasanahaussa käytössä ovat boolean-hakutermit (AND, OR, NOT jne.). Hakulausekkeen tai -termin voi katkaista tähdellä *

Hakuja voi rajata useilla tavoilla yhtä aikaa.

Lisää ohjeita Luotsin käyttöön löydät ohjesivultamme.

 

Aikarajaus löytyy sekä käyttöliittymän oikeasta ylälaidasta että suodattimista.

Mistä tiedän, onko minulla tunnus STT Luotsiin? Mitä tehdä, jos tarvitsisin tunnuksen?

Jos et ole varma, onko sinulle luotu tunnus, voit testata asiaa tilaamalla uuden salasanan Mediapankin etusivulta. Jos sinulla on jo tunnus entuudestaan, saat salasananvaihtolinkin sähköpostiisi. Huomaathan, että viesti saattaa päätyä roskapostikansioon.

Jos tiedät, että sinulla ei ole tunnusta, voit pyytää sellaisen osoitteesta mediapalvelut@stt.fi. Saat tunnuksen, jos organisaatiollasi on sopimus Luotsin käytöstä.

Mediapankissani näkyy vain "Agenda", ei Luotsia - mitä tämä tarkoittaa?

Käyttöliittymäsi toimii syystä tai toisesta englanniksi. Palvelun nimi on englanniksi Agenda, suomeksi Luotsi. Myös käyttöliittymän tekstit ovat sinulla englanniksi ja saattavat hieman poiketa suomenkielisen käyttöliittymän teksteistä.

Käyttöliittymän kielen saa valittua kirjautumissivulla. Kirjautumisen jälkeen kielen saa vaihdettua, kun klikkaat oikeasta yläkulmasta löytyviä nimikirjaimiasi ja valitset My Profile / Profiilini. Kielen vaihtamisen jälkeen sinun pitää päivittää sivu, jotta kieliasetukset tulevat voimaan.

 

Voinko hallinnoida organisaationi käyttäjiä?

Asiakaskäyttäjät ei vielä pysty hallinnoimaan omia tiimejään Luotsissa tai Mediapankissa yleensäkään. Toiminnallisuus on kehitteillä ja kerromme, kun se on käytettävissä.

Siihen asti tunnukset kulkevat STT Mediapalveluiden kautta eli voit ilmoittaa mediapalvelut@stt.fi -osoitteeseen, jos ja kun uusia tunnuksia tarvitaan. Voit myös kertoa, jos esimerkiksi työpaikkaa vaihtaneen kollegan tunnuksen voi sulkea.

Miksi monien tapahtumien päättymisaika on tunti alkamisajan jälkeen?

Tällä hetkellä kaikkien sellaisten tapahtumien, joille ei ole voitu antaa päättymisaikaa, kesto on yksi tunti. Tämä on järjestelmän vaatima vakiokesto. Esimerkiksi jääkiekko-ottelu ei siis kestä tuntia.

Pakotetun päättymisajan poisto on kehityslistamme kärjessä!