Avatar photo

26. maaliskuuta 2019

Kaakon Viestinnän maakuntalehdet palaavat STT:n uutispalvelun asiakkaiksi

STT:n toimittajia töissä tietokoneiden ääressä, vasemmassa laidassa STT:n logo.
Jussi Nukari / Lehtikuva

Kaakon Viestinnän maakuntalehdet palaavat heinäkuun alussa STT:n uutispalvelun asiakkaiksi neljän vuoden tauon jälkeen. Tuolloin Etelä-Saimaa, Itä-Savo, Kouvolan Sanomat, Kymen Sanomat ja Länsi-Savo alkavat julkaista STT:n uutispalvelun juttuja kotimaasta ja ulkomailta.

Tällä hetkellä Kaakon Viestintä julkaisee Helsingin Sanomien toimittamia kotimaan ja ulkomaiden uutisia. Maakuntalehdet aloittivat sisältöyhteistyön Helsingin Sanomien kanssa vuoden 2015 alussa ja luopuivat samalla STT:n palveluiden asiakkuudesta.

STT:ssä toteutetut uudistukset vakuuttivat Kaakon Viestinnän

Kaakon Viestinnän sisältöjohtaja Pekka Lakka perustelee paluuta uutistoimiston asiakkaaksi STT:ssä tapahtuneilla uudistuksilla.

Kun STT:n omistuksessa tapahtui viime vuonna muutoksia, STT uudisti myös palvelujensa hinnoittelumallin. Nykyisin hinnoittelussa huomioidaan myös aineiston käytön määrä. Nykyinen malli on aiempaa reilumpi, ja se palvelee meidän lehtiemme tarpeita erinomaisesti. Helsingin Sanomien kanssa tehty sisältöyhteistyö on toiminut erittäin hyvin, eikä muutos johdu Hesarista vaan nimenomaan STT:stä.

Sisältöjohtaja Pekka Lakka, Kaakon Viestintä

STT:lle Kaakon Viestinnän paluu uutispalvelun asiakkaaksi on luonnollisesti iloinen uutinen, kertoo toimitusjohtaja Kimmo Pietinen. Pietisen mukaan kansalliselle uutistoimistolle on tärkeää, että sillä on laaja asiakaskunta.

Kaakon lehtien paluun jälkeen voi sanoa, että STT:n uutisten piirissä ovat nyt kaikki suomalaisen uutismedian keskeiset toimijat. STT:n uutiset tavoittavat periaatteessa jokseenkin kaikki suomalaiset.

Toimitusjohtaja Kimmo Pietinen, STT