Avatar photo

18. syyskuuta 2017

Etelä-Korean olympialaisiin valmistaudutaan poliittisesti latautuneessa tilanteessa

Vaikka Etelä-Korean Pyeongchangissa järjestettäviin talviolympialaisiin on vielä useita kuukausia, kisajärjestelyt ovat hyvässä vauhdissa niin suomalaisissa mediataloissa kuin Suomen Olympiakomiteassakin. Suunnitelmia käytiin läpi taannoin järjestetyssä STT:n olympiapäivässä.

Suomen Olympiakomitean viestintäpäällikkö Mika Noronen uskoo, että kisoissa asiat sujuvat toimittajien kannalta mallikkaasti.

Pyeongchangin kisojen pehmolelumaskotit kauluskarhu Bandabi ja valkoinen tiikeri Soohorang.

Pyeongchangin kisojen maskotit.

– Uskon, että korealaisten suunnitelmiin voi luottaa ja yhteydet toimivat hyvin, Noronen kertoi STT:n järjestämässä olympiapäivässä.

Korean niemimaan kireä poliittinen tilanne on herättänyt kysymyksiä niin urheilijoissa kuin taustajoukoissakin. Olympiakomitea on jakanut urheilijoille turvallisuus- ja kriisisuunnitelman, ja pitää heihin muutoinkin aktiivisesti yhteyttä.

Neljä toimittajaa ja neljä kuvaajaa

STT:ltä kisoihin lähtee neljä toimittajaa ja neljä kuvaajaa. STT:n toimittaja on paikalla aina, kun suomalainen kisaa maastohiihdossa, naisten ampumahiihdossa, lumilautailussa ja miesten jääkiekossa. Muissa lajeissa toimittajat ovat paikalla odotusten ja kisaohjelman mukaan.

Kuvaajat ovat paikalla vastaavissa paikoissa. Kuvatarjontaa tukevoittaa kansainvälinen yhteystyö. STT hyödyntää palveluissaan AFP:n uutiskuvaa. Lisäksi olympialaisissa tehdään perinteiseen tapaan yhteistyötä Pohjoismaiden kanssa. Näin saadaan kuvaa myös kisapaikoilta, joille oma kuvaaja ei ehdi paikalle. STT:n kuvaajat tekevät myös tilauskuvauksia.

Aikaero Etelä-Koreaan on talvella seitsemän tuntia. Aikaisimmat kisatapahtumat alkavat kello 8.30 paikallista aikaa (kl0 1.30 Suomen aikaa) ja myöhäisimmät  päättyvät klo 23.30 (klo 16.30 Suomen aikaa).

Hopeiseen takkiin pukeutunut tanssija ja lumiukko Sotchin olympialaisten loppunäytöksessä.

Pyeongchang oli esillä jo Sotchin olympialaisten loppunäytöksessä.

Olympialaisissa on kaksi kisakylää. Vuoristokylän läheisyydessä kisataan mm. hiihdossa, ampumahiihdossa, mäkihypyssä, alppihiihdossa ja lumilautailussa. Rannikolla puolestaan järjestetään jäälajien kilpailut. Kisakylien välillä pitäisi päästä liikkumaan varsin kätevästi.

Lisätietoja olympialaisten tarjonnasta ja lisäpalveluista maija.lappalainen@stt.fi

Muistele, missä tunnelmissa Rion kesäolympialaisia starttailtiin