Pääjuttuun kuuluu:

  • journalistisella otteella laadittu otsikko (esim. Enemmän iloa kuin kyyneleitä). Merkitse otsikon eteen EMBARGO + päivämäärä (esim. EMBARGO 20.2. Maratonhiihdon valtiaan nimi juurtui lajisanastoon)
  • alaotsikko, jossa henkilön nimi ja vuodet (Kalevi Numminen 70 vuotta)
  • leipätekstiä noin 3 000 merkkiä
  • pari–kolme väliotsikkoa
  • ainakin yksi kuvateksti

Merkkipäiväpalvelun juttupakettiin kuuluu aina myös faktalaatikko ja vähintään viisi kuvaa.

Jos haastateltava on erityisen mielenkiintoinen ja tarjoaa paljon materiaalia juttuun, kirjoittaja voi tehdä juttuun lisäksi kainalon tai poimintafaktan lisämateriaaliksi. Asiakkaat voivat tehdä itse valinnan käyttävätkö ylimääräistä juttutyyppiä vai eivät. Kainaloon/poimintafaktaan laitetaan vain sellaista tietoa, joka ei muuten juttuun mahtuisi. Sinne ei laiteta prioltaan tärkeämpää infoa kuin pääjutussa.

Tuottaja luo Neoon valmiiksi jokaiselle merkkarille aiheen ja merkitsee aiheisiin kirjoittajat.

Jutut kirjoitetaan merkkipäiväpalvelu-osastokoodilla. Pääjutun prio on 3 ja CV:n 5. Mahdollisen kainalon prio on 4.

Merkitse pääjutun ja CV:n saatekaavioon uloslähetysaika ja embargo. Uloslähetys on aiheen päivänä klo 8:30 ja embargo julkipäivänä klo 00:01.

Kirjoita aina tekstieditorissa lehtiversion huomiokenttään teksti:
HAASTATTELU + CV-FAKTALAATIKKO KUULUVAT STT MERKKIPÄIVÄT -PALVELUUN. PALVELUN ULKOPUOLISILLE KOKONAISUUDEN HINTA ON 269 EUROA. HINTAAN KUULUVAT KUVAT LEHTIKUVALTA.

Juttu lähetetään käsiteltäväksi toimitussihteereille deskiin-päivämäärällä kello 19:ään mennessä, mieluummin aiemmin. Toimitussihteerit lähettävät jutut ulos ne käsiteltyään.

Jos käytössäsi ei ole Neoa, lähetä juttu sähköpostilla (ei liitetiedostoina) osoitteeseen merkkipaivat(at)stt.fi. Kirjoita viestin alkuun tieto siitä, minä päivänä juttu on menossa ulos ja milloin se on julkivapaa.